Forster Fuego Light

Brandsäker dörr utförd i profilen Forster Fuego Light

Brandsäkra dörrar och väggpartier i stål och rostfritt

Forster fuego light är det pålitliga profilsystemet för brandskydd. Det är ett välbeprövat och testat system i obrännbart och värmedämpande mellanskikt. Systemet finns som både enkel- och dubbeldörrar såväl som för glasade öppningar och väggpartier, skjutdörrar samt dörrar med klämskydd. Systemet är konstruerat med en smal stålram och en stor glasyta som garanterar maximal transparens, ett snyggt utseende och säkerhet. Därmed erbjuder Forster fuego light ett brett utbud och anpassningar som ger dig stor designfrihet.

Forster fuego light utmärker sig med sina smala profiler och sitt enkla utseende. Den smala profilen ökar synligheten och tillåter mer ljusinsläpp utan att det påverkar säkerheten. Profilerna uppfyller kraven på de mest avancerade tekniska funktionerna och extremt slitage i utsatta miljöer. Forster fuego light kan levereras med dörrautomatiker samt dolda gångjärn och dörrstängare.

Egenskaper

  • Smala profiler
  • Dolda gångjärn
  • Dolda dörrstängare
  • Hög säkerhet

Variationer

  • Brandsäkra enkel- och dubbeldörrar
  • Brandsäkra väggpartier
  • Brandsäkra skjutdörrar, med eller utan flyktvägsfunktion
  • Brandsäkra dörrar med klämskydd

Teknisk specifikation

Material Stål
Rostfritt stål, Mattborstat
Dimension, profil Synlig bredd 50 mm. Ramstorlek: 70-125 mm. Sektionsdjup: 65 mm
Dimension, glas Öppning max. enkelblad: (BxH) 1400 x 3000 mm
Öppning max. dubbelblad: (BxH) 2830 x 3000 mm
Skydd och säkerhet Brandsäkra dörrar och skiljeväggar EI30/EW30-60
Inbrottssäkerhet: Klass RC 1-3 enligt EN 1627
Ytbehandling Vid målning (pulverbeläggning) av profiler tvättas och järnfosfateras ytorna först. Vid utvändiga partier pulverlackeras ytorna med grundpulver innan de pulverlackeras i slutgiltig kulör för att ge bästa möjliga rostskydd.
Användningsområde Ståldörrar med brandskydd för kommersiella lokaler och offentliga utrymmen som exempelvis hotell, skolor, sjukhus och kontor.

Tips! Läs mer om olika säkerhetsklasser för fönster, dörrar och väggpartier i vår ordlista. Forster Fuego Light kan med fördel kombineras med profilerna Forster Presto, Forster Thermfix Light och Forster Unico. För mer information om kombinerade lösningar kontakta oss!

Galleri