Därför ska du välja stålpartier

Med stålpartier kan du skapa säkrare utrymmen oavsett om det avser ett entréparti till lokalen eller ett invändigt glasparti för kontor. Stål lämpar sig väl för entrélösningar då det ger en välkomnande och säker känsla för besökare, men inte minst för att det är ett svårforcerat material. Stålglaspartier i inomhusmiljöer bidrar till en öppnare känsla mellan olika avdelningar och släpper in dagsljus i utrymmen som saknar fönster. Det brandsäkra materialet är dessutom till fördel i byggnader med brandceller där man undvika spridning av brand eller rök.

Användningsområden

Stålpartier används ofta i offentliga byggnader som skolor och sjukhus, hotell, idrottshallar, butiksbyggnader, kontor, affärsbyggnader samt portuppgångar till flerbostadshus. Är du fastighetsägare, byggentreprenör eller projektör kan vi på Thoruns hjälpa dig finna den bästa lösningen utifrån funktionsbeskrivningen och användningsområdet. Oavsett om behovet är en entrédörr, en glasfasad eller en invändig glasvägg som ska uppfylla höga krav gällande värme- och ljudisolering, inbrottssäkerhet, brandsäkerhet och skottsäkerhet är våra stålglaspartier ett lämpligt val.

Thoruns skräddarsydda stålglaspartier

Vi arbetar med de bästa leverantörerna av stålprofiler och beslag för att säkerställa högkvalitativa metallpartier som uppfyller kundens krav. Stålpartierna är alltid måttanpassade och kan levereras pulverlackerade i valfri RAL- eller NCS-kulör alternativt i rostfritt stål eller varmförzinkat stål. Vår långa erfarenhet gör att vi kan leverera de allra bästa lösningarna gällande funktion och design, oavsett om det avser stålpartier för daglig gångtrafik eller utrymningsdörrar. Vill du, så utför vi gärna montaget också för att erbjuda en effektivare och snabbare service.

Säkerhetsklassade stålpartier

Vid tillverkning av stålpartier som ska uppfylla brandsäkerhet och inbrottsäkerhet använder vi oss av profilsystem från Forster som möter både europeiska standarder och svenska standarder. Många av våra lösningar kan dessutom levereras med skottsäkerhet och explotionsmotstånd. På sidan Tolka säkerhetsklasserna kan du lära dig mer om de olika säkerhetsklasserna.

Fördjupa dina kunskaper inom Stålglaspartier

Läs mer om våra produkter och se teknisk information på respektive produktsida eller kontakta oss direkt om du söker ett hållbart och energieffektivt stålparti som kräver väldigt lite underhåll så återkommer vi med mer information. Produkterna du ser här nedan är endast ett urval besök vår produktsida för fullständigt sortiment.

Dörrar

Skräddarsydda enkel- och dubbeldörrar för entréer med eller utan sidoljus, glasdörrar för inomhusmiljöer samt dörrar för källaringångar, sorteringsrum och andra praktiska utrymmen. Dörrarna tillverkas med eller utan brandskydd, inbrottsskydd, rökbeständighet och vissa fall med skottsäkerhet. Isolerade eller oisolerade.

Entrépartier

Ljud- och värmeisolerade entrépartier tillverkade med smala stålprofiler och glas för allmänna och kommersiella entréområden. Entrépartierna är helt kundanspassade och garanterar säkerhet med brandskydd, inbrottsskydd och skottsäkerhet. Våra entrépartier erbjuder energieffektivitet och passar både moderna och historiska byggnader.

Glasfasader

Isolerade glasfasader kombinerar stil och funktion för optimalt ljusinsläpp och utsikt. Energieffektiva, säkerhetsklassade och anpassningsbara för ditt projekt. Oavsett om du önskar en glasfasad med rostfritt, blankt, varmförzinkat eller pulverlackerat stål, kan vi tillgodose ditt behov och leverera en hållbar och långsiktig lösning.

Vindfång

Vindfång designade med smala stålprofiler och glas för att maximera ljusinsläppet och skapa inbjudande entréer till lokaler och byggnader. Vindfång minskar dessutom drag och värmeförluster som i sin tur minskar uppvärmningskostnaderna. Kan förses med vanliga dörrar eller automatiska skjutdörrar.